home Meny close
menu Meny

CAVEDONI, CONDIMENTO "SABA aromatica" 250ml

Varekode: CAVS250

Det er ikke bare Lambrusco vin og den berømte balsamicoeddiken som er utvunnet fra druene i Modena, men også et annet karakteristisk produkt - LA SABA. Produsert av vineddik og konsentrert druemost. Begge produsert fra familie Cavedonis egne vinmarker. Eddiksyre lavere enn 6%. Handlaget produkt.

kr kr 280,00

Lagerstatus: På lager

Dette er en veldig gammel og tradisjonsrik spesialitet, som forfatteren Ludovico Arioso (Italiensk forfatter, mest kjent for sitt episke og komiske dikt "Orlando Furioso"), allerede i 1532 snakket varmt om. Produktet, og ble også ofte nevnt av andre forfattere som, Plinius den Eldre og Columellia.

Saba utvikles trinn for trinn: først presses druene. Så kokes m osten forsiktig i mange timer til den har blitt en konsentrert most. Resultatet er en fyldig, søt sirup. Under lagringen på ulike trefat blir Saba tilsatt tørkede epler eller pærer og aromatisert med krydder som blant annet kanel og nellik. Smaken er unik og må prøves; søt, syrlig, fyldig og fruktig. Det er nesten så du kan smake all kunnskapen og respekten produsenten har for gamle lokale, familiære tradisjoner i flasken.

 

BRUK av SABA

Brukes som condiment for kokt og stekt kjøtt, polenta og ostbaserte retter, og for å opphøye desserts.

SABA går fantastisk sammen med iskrem, fruktsalat, cocktails, crème brulé, sjokolade mousse, søte kaker som panettone og tørre sandkaker.

Oppskrifter

En vinner blant klassiske italienske desserter er :

JORDBÆR med SABA

Noen dråper med SABA over jordbærene gir dem ekstra dybde og syre!

Enkelt og perfekt

1 kurv jordbær (500g)

Rens jordbærene i to, og strø litt (brun) sukker over.

Marineres i en bolle med en til to spiseekjeer SABA

La hvile og trekke i ca 20 min.

 

 

Tilleggsinformasjon

Varekode CAVS250
Produsent Cavedoni

Bli den første som omtaler dette produktet

Skriv din egen omtale

Kun registrerte brukere kan skrive omtaler. Vennligst logg inn eller registrer deg