home Meny close
menu Meny

Molekylær gastronomi

Molekylær gastronomi

Her finner du profesjonelle ingredienser til molekylær gastronomi, både til mat, desserter og drinker: Geleringsmidler som Agazoon og Algizoon. Fortykningsmidler som Calazoon. Gelerings- og fortykningsmidler som Celluzoon, Iotazoon og Locuzoon. Emulgator som Emulzoon. Geleringsmiddel som Gellazoon low. Fortykningsmiddel og stabilisator som Guarzoon og Xanthazoon. Fargestoffer som Illuzoon og Lycozoon, Perlazoon red, Perlazoon gold. Sprudlemiddel som Knistazoon. Maltodextrin inneholdes i alle fortykningsmidler.

Liker du nye utfordringer og spennende kombinasjoner? Da bør du prøve TexturePRO startsett for å eksperimentere med molekylær gastronomi. Har du lurt på hvordan de lager tingene du får servert på elBulli, The Fat Duck, Noma og mange andre gourmetrestauranter? Her får du prøve deg som kjemiker på kjøkkenet. Du får også egne dessert-sett og cocktail-sett så du virkelig kan imponere dine venner eller kunder.

Liste  Rutenett 
Fant 10 produkter
per side
Desc
  1. Den lekre metallboksen inneholder 5 teksturgivere, Biozoon starter-kit og en brosjyre med veiledning og basisoppskrifter på engelsk. Gjennom molekylær gastronomi kan du eksperimentere deg frem til ulike strukturer og ikke minst til spektakulære effekter på menyer, cocktails, desserts. Din kreativitet utfordres! Les mer
    kr

    Vanlig pris kr 950,00

    Special Price kr 550,00

  2. Et komplett kurs i molekylær gastronomi. Boksen Inneholder 10 TEXTURE produkter + måleskje, og en fantastisk 4 fargers oppskriftsbok på engelsk. . Les mer
    kr kr 2 250,00

  3. Agazoon® inneholder Agar (E 406) og er et naturprodukt fremstilt av celleveggene i noen algearter (alle rødalger) eller sjøgress. Agar er et polysaccharid (et sukker satt sammen av fl ere sukkerarter, består hovedsakelig av galaktrose-enheter). Fargen på pulveret er hvit, kan ha et gullig skjær eller være grå. Agazoon® kan brukes som fortyknings-og gelemiddel. Les mer
    kr kr 355,00

  4. Calazoon® er kalsiumlatat (E 327) og opptrer som hjelpestoff til (Algizoon®, Gellazoon® low og Iotazoon®) for å lage forskjellige strukturer. Under dannelsen av gelestrukturen benyttes ioner av kalsium eller kalium. De danner varmebestandig, fast, men fl eksibel gele/fi lm, og tilberedelsestiden er svært kort. På grunn av disse egenskapene er de interessante for gastronomien. Les mer
    kr kr 320,00

  5. Celluzoon® er et cellulosederivat (E 460 – 466) fremstilt av plantefi ber og er tilpasset flere bruksmåter. Celluzoon® er i motsetning til de fleste gele- og fortykningsmidler bare oppløselig i varm væske og må løses fullstendig opp for å oppnå full virkning (for eksempel film- eller geledannelse). En fullstendig oppløsning vises ved klarhet og gjennomsiktighet. Les mer
    kr kr 450,00

  6. Emulzoon® består av soya lecithin og maltodextrin. Det har gode skummingsenskaper og benyttes i kalde og varme væsker som juice, kraft osv. Skummet føles veldig aromatisk og gir en spesiell opplevelse i munnen når det smelter. Les mer
    kr kr 410,00

  7. Gellazoon® består av gellan gummi (E 418), et vannløslig polysakarin, fremstilt ved gjæring. Denne mangfoldige geleskaper, er alene eller i kombinasjon med andre produkter (natriumcitrat, pektin, sukker) en palett med mange interessante teksturer. Gellan gummi er et tilsetningsstoff i næringsmiddelindustrien, brukes som tykningsmiddel i dessert, aspik, fruktprodukter og syltetøy, drikke, melkeprodukter, sukkerstøping/glasur etc.. Arbeidet med Gellazoon ® er i noen anvendinger knyttet til hjelpestoffet Calazoon®. Gellazoon® lager allerede i små mengder (varme-)stabile geleer og er i to varianter med høyt eller lavt acylinnhold. En kombinasjon av begge variantene gir et uttall av teksturer. Les mer
    kr kr 780,00

  8. Illuzoon Pulver som får drinken til lyse ved bruk av UV-lys(blacklight). Les mer
    kr kr 243,00

  9. Locuzoon® består av johannesbrødkjernemel (E 410) som blir fremstilt av frøene til johannesbrødtreet som vokser ved Middelhavet. Locuzoon® virker i kaldt vann og er et godt fortykningsmiddel slik som Xanthazoon® og brukes i melkeprodukter, desserter, fruktprodukter, sauser og dressinger. Løses Locuzoon® opp i litt kaldt vann og røres godt inn i kokende væske, dannes en varmebestandig gele ved avkjøling. Les mer
    kr kr 420,00

  10. Xanthazoon® består av xantangummi (E 415) og er et gjæringsprodukt. Det har gode fortyknings- og stabiliseringsegenskaper og benyttes i dressinger og sauser, bakevarer, drikker, melkeprodukter, fruktprodukter og iskrem. I motsetning til andre vannbindere, kan Xanthazoon® oppløses i både kalde og varme væsker og beholder produktenes viskositet i et stort temperaturområde, PH-område (syre-stabil) og tåler høye ione- og saltkonsentrasjoner. Les mer
    kr kr 440,00

Liste  Rutenett 
Fant 10 produkter
per side
Desc