home Meny close
menu Meny

TAKAMURA Trancheringskniv 24cm

Varekode: ARO8240

TAKAMURA er en fantastisk knivserie som gir det lille ekstra i perfeksjoneringen av jobben på kjøkkenet. Vi i Gourmethuset er stolte over å kunne tilby dette produktet til våre kunder.


I Japan er valget av en kniv starten på et langt ekteskap og hvis det ikke er forelskelse ved første øyekast, tilbyr vi at du kan returnere kniven kostnadsfritt.

kr kr 5 790,00

Lagerstatus: På lager

En utrolig flott damask trancheringskniv fra tradisjonsrike Takamura. De startet knivproduksjonen for ca. 100 år siden i byen Takefu, Japan. "Knivfabrikken" drives i dag av 2. og 3. generasjons familie (Hr. Toshiyuki og hans tre sønner). Alle Takamura HANA kniver er håndlaget på tradisjonelt japansk vis, en tradisjon som er mer enn 1.000 år gammel.

Deres prinsipper for å lage kniver er - "Gode kniver kommer fra gode materialer, dyktig smidd, riktig varmebehandling og perfekt slipping"

Knivblad

Knivbladet består av to ytre lag med 16 lags varme-smidd damask. I midten (knivbladet) er det brukt et SG2-stål.
Knivbladets hardhet 62 - 63 rockwell
Knivbladets tykkelse 2,0 mm
SG2-stålet består av følgende komponenter: Molybden 2,3 - 3,3% | Vanadium 1,8 - 2,2% | Krom 14,0 - 16,0% | Mangan 0,4% | Kullstoff 1,25 - 1,45% | Svovel 0,03% | Fosfor 0,03% | Silisium 0,5% |
Knivbladet har to slipefaser - hvor sliping og polering er gjort for hånd.

Håndtak

Åttekantet mørk flammet Pakkawood håndtak. Håndtaket på kniven er litt lengre enn på en tradisjonell kniv, dette gjør at brukere med store hender vil føle kniven komfortable å jobbe med. Det litt lengre håndtak bidra til å gi kniven et flott tyngdepunkt slik at kniven er en fornøyelse å jobbe med for alle.

Smidd bolster på gjennomgående tang. Bolster = Metalovergangen mellom knivblad og håndtaket - Bolster på kniven beskytter håndtaket. Det smidde bolsteret bidrar også til et flott balansepunkt på kniven.

Vedlikehold

Kniven har best av vanlig såpevann og oppvaskbørste. Bør ikke vaskes i oppvaskmaskinen.

Tilleggsinformasjon

Varekode ARO8240
Produsent Nei

Bli den første som omtaler dette produktet

Skriv din egen omtale

Kun registrerte brukere kan skrive omtaler. Vennligst logg inn eller registrer deg